Ledarskapsakademin erbjuder mångsidig utbildning i samhälls- och ledarskapsfrågor, alumnverksamhet och ett unikt nätverk för svensk- och tvåspråkiga unga som strävar till att nå ännu högre.

Alumnverksamheten

Ledarskapsakademins alumnverksamhet erbjuder alumnerna ett värdefullt nätverk, samt möjlighet att delta i olika evenemang och utbildningar. Varje adept blir, efter avslutat program, en del av LA:s alumnnätverk och erbjuds möjligheten att delta i bl.a. ambassadörs- och alumnträffar, i utbildningsmoduler för alumner, att fungera som talare vid modulerna, eller att själv stå värd för en alumnträff. Genom alumnverksamheten erbjuds alumnerna en möjlighet att nätverka med alumner från andra program, att utveckla sig själva som ledare och öka sin kunskap om samhället.

 

 

"Ledarkapsakademin överträffade mina förväntningar"

Den erbjöd inte enbart verktyg till att utvecklas inom ledarskap, men även insikt i en bred skara samhälleliga frågor genom kunniga talare och en grupp med överraskande diversifierad bakgrund.

Alumnverskamheten har efteråt varit en givande möjighet att upprätthålla kontakten till den egna gruppen och träffa nya bekanta.

 

Peter Hänninen
Advokat, Borenius Advokatbyrå Ab

 

 

"Jag sökte till ledarskapsakademin för att utveckla mig själv, för att stärka mitt nätverk och för att utmana min syn på aktuella samhälleliga frågor"

Året gav mig ett helt nytt nätverk, många insikter och aha-upplevelser samt en mentor som jag träffade under en av modulerna. Sedan jag deltog i programmet har jag sagt upp mig från mitt gamla jobb och grundat eget företag. Alumniverksamheten erbjuder mig ett forum för fortsatt inspiration och nätverkande - samt ett sammanhang att reflektera över ledarskapsfrågor, något som är oerhört viktigt idag då jag är min egen chef.

 

Amanda Backholm
Founder and CEO of Manttu Yoga and Content Oy
Head of Coaching at YOU-app, Fifth Corner Inc.

 

 

 

Jag sökte till ledarskapsakademin för att jag var väldigt intresserad av att lära mig mera om företagande och ledarskap. Jag hade läst mycket om ämnet innan fast jag inte var i en ledarposition när jag gick programmet.

Det finaste var att lära känna trevliga och intressanta människor från olika branscher under programmet.

Vi träffades ofta med vår grupp och reflekterade över det som vi hade lärt oss på föreläsningar och hade annars också intressanta diskussioner om arbetsliv och politik.

Efter att jag avklarade kursen blev jag chef för ett team på 6 personer. Befordringen hade kanske ingen direkt anknytning till ledarskapsakademin men den gav mig självförtroende i att vara en god ledare för mitt nya team.

Jag rekommenderar programmet för alla dem som vill lära känna nya människor och är intresserade av att utveckla sig själv som person.     
   

Jasmin Åbacka
Key Account Manager, Digital Marketing Strategy
Innolink

 

 

Yrkeslivet handlar för mig till hundra procent om människorelationer; hur att samarbeta och komma överens med andra och allra minst med sig själv.

Via Ledarskapsakademin har jag lärt mig att bättre förstå de människor jag möter samt fått verktyg för att göra vår samverkan smidigare.

Jag har dessutom fått ett bredare nätverk av människor som delar samma ambitioner av att utveckla sig själv och sin omgivning.

"Utbildningen har varit insiktsfull och varje träff har lett till massvis med inspiration"

 

Ha Hoang
VD Mama Mem's Oy